Seandainya Kita Sehati Sejiwa: Kenali Pasangan Menerusi Makanan
Blogger Backgrounds

♥Follow Honey Azie♥

Kenali Pasangan Menerusi MakananTerdapat banyak cara untuk menilai keperibadian pasangan. Ia boleh dilakukan menerusi penelitian dan pemerhatian. Proses tersebut pula bukanlah mudah. Justeru sifat pasangan anda semasa tempoh bercinta atau berbulan madu tidak boleh dijadikan ukuran untuk menilai keperibadiannya yang sebenar.

Tapi salah satu cara untuk anda mengenali keperibadian pasangan ialah dengan memerhati apa yang menjadi makanan kegemarannya. Ia mudah dan boleh memberi banyak gambaran jelas tentang sifat sebenar pasangan anda itu.

Berdasarkan kaji selidik yang dilakukan seorang penyelidik di Barat, Baxters, terhadap rakyat Inggeris dan Scotland mendapati bahawa kebanyakan lelaki atau wanita yang gemar memakan sayuran jenis wortel umumnya memiliki sifat pengasih dan berfikiran luas. Tapi sayangnya juga, orang yang suka memakan sayuran jenis ini, juga memiliki sikap ekstrovert dan agak bersifat bossy.

Bila pasangan anda seorang yang amat suka makan ayam goreng, ayam kuah opor dan berbagai masakan dari ayam, maka dia adalah jenis orang yang selalu bersikap realistik. Dia juga seorang yang berfikiran logik dan boleh mempertimbangkan sesuatu perkara dengan rasional. Pasangan jenis ini amat jarang melibatkan perasaan dalam menilai sesuatu perkara.

Jika pasangan anda jenis yang setia pada ubat-ubatan seperti multi vitamin, jamu dan sebagainya, maka anda janganlah merasakan dia seorang yang begitu cerewet. Ini kerana, menurut kajian yang telah dijalankan oleh Baxters, golongan seperti ini sebenarnya mempunyai tahap kesetiaan yang tinggi. Buktinya, sebanyak 92 peratus orang Inggeris dan Scotland yang memang mendisiplinkan diri dengan pengambilan vitamin tambahan juga adalah seorang yang terbukti setia pada pasangannya.

Apabila pasangan anda gemar makan makanan dari jenis mi segera atau yang telah dibuat kuah seperti mi sup, dia sebenarnya berkecenderungan memiliki personaliti berdikari.

Mengikut kajian Baxters lagi, golongan yang banyak mengambil makanan jenis mi terutama mi segera ialah golongan mahasiswa.

Golongan ini memang biasanya boleh hidup dengan sendiri tanpa bergantung pada orang lain. Lain pula halnya dengan golongan yang suka makan minestrone, sejenis sup yang disertai mi yang diperbuat daripada gandum yang dipotong kecil, golongan ini kata Baxters amat suka kepada kesempurnaan.

Adakag pasangan anda suka makan buah tomato? Anda bertuah kerana pasangan anda itu sebenarnya mempunyai sifat berani dan bersemangat tinggi.

Tapi ada juga yang berpendapat bahawa mereka yang gemar makan sup tomato pula adalah dari jenis yang mudah tergoda dengan rayuan.


♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Honey Syazie ! Like Kalau Suka ! ♥

7 comments:

Muhammad Naqib said...

Aku suke Makan Ayam Goreng=Realistik..,

soooooour said...

mahasiswa mkn mi segera sbb duit dah habis buat joli...bukan sbb berdikari..lalalalaal...

MamaEma said...

terima kasih dtg singgaj ke blog ema...salam kenalan

sLpmEpLz™ said...

tak makan sayur :(

Honey Syazie said...

@soooooour
betol..saye sokong!

Honey Syazie said...

@MamaEma
welcome dear..salam kenalan..

Honey Syazie said...

@sLpmEpLz™
alaa..mkn sayur laa best..nnt cepat besar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ 2014-2015.All Right Reserved by Honey Azie