Seandainya Kita Sehati Sejiwa: Rahsia Cinta Si Dia Di Sebalik Cara Makan
Blogger Backgrounds

♥Follow Honey Azie♥

Rahsia Cinta Si Dia Di Sebalik Cara MakanBagaimana cara makan, begitulah cintanya “ Ish! Pelahapnay dia makan! ‘Cancel’ nak buat pakwe!!Tengoklah tu makanan tepi bibir pun tak dilapnya.Eiii....teruknya.”
Perhatikan gaya teman kamu makan!Masing-masing ada gaya yang tersendiri. Ada yang makan penuh kesopanan, ada yang makan sambil bercakap bahkan sambil tersembur pun ada! Ha...jangan tak tahu.Gaya makan si dia di meja makan juga ada memberikan gambaran sikap sebenar si dia.Apa kata kita selidik.Perhatikan lah bagaimana gaya si dia makan tapi jangan pula sampai terperasan. Barulah kamu boleh menilai peribadinya.

Makan dengan tenang
Wah!Skema habis nampaknya. Suapan penuh hati-hati. Tapi sikapnya itu buat kamu bosan. Geram pun ada gak. Mana taknya, dia seolah0olah lebih ‘minat’ dengan makanan itu berbanding dengan diri kamu sendiri. Namun di sebalik sikap dingin si dia itu menggambarkan bahawa dia seorang yang tegas dalam mebuat keputusan dan usah diragui soal kesetiaannya. Kamu tetap satu di hatinya!Cewah!

Asyik belek makanan
Hai!Dia lebih banyak pandang makanan daripada wajah kamu! Macamlah makan tu sedap sangat. Perhatikan cara dia makan. Cukup teliti. Misalnya kalau makan ikan, tulang-tulang ikan itu siap disusun di tepi pinggan.Elok saja!Usah gusar,itu menandakan dia amat prihatin dalam tiap apa yang dilakukan. Selain itu, tentu saja dia memang serius dengan kamu.So, usahlah diraguakn cintanya!

Serius ketika makan
Kiranya gaya makan dia okey saja.Tak terlalu cepat atau lambat sangat.Sesekali dia akan berbual tapi taklah kerap sangat.Bermakna kamu masih lagi ‘wujud’ di depannya.Namun ketika mengunyah,matanya asyik perhatikan kamu hingga kadangkala kamu nak makan pun segan.Alahai! Bertuahnya badan! Nampak sangat dia teramat sayang terhadap kamu dan tak mahu kamu ‘hilang’ sesaat pun dari pandangannya.Jaga-jaga, kang nanti tercekik tulang pulak!Siakp pelindung jelas ditunjukkan terhadap diri kamu.Berbahagiala yek!

Makan sambil borak
Syok sangat berbual denga kamu sampaikan nasi di dalam pinggan pun tak luak.Itu menggambarkan si dia seorang yang periang dan susah nak tengok si dia marah.Tapi, merajuk tu adalah.Selain itu, dia juga gemar berterus-terang kerana baginya itu adalah antara perkara utama untuk memastikan sesebuah perhubungan itu berjaya. Tapi awas, jangan buat dia marah. ‘Angi’ satu badan pulak!

Makan sambil kerap
Tengok jam tiap kali makan, selalu nak cepat sedangkan masa masih panjang dan tak ada perkara yang nak ‘dikejar’. Jangan salah faham,bukan dia ada date dengan gadis/jejaka lain,Cuma itu dah memang tabiat dia.Itu semua menunjukkan bahawa dia sebenarnya amat menitikberatkan soal masa. Tengok saja tiap kali berjanji.Mesti ‘on time’ dia sampai. Sebab tu dia tak suka seseorang yang lembap.

Makan sambil merungut
Ada saja yang tak kena. Makanan tak sedaplah, kurang garamlah,dan macam-macam lagi. Kadangkala tu, sakit juga hati kamu dibuatnya. Alah! Biasalah tu, dia kan jenis yang suka berterus-terang. Apa saja yang dirasakan tak puas hati akan diluahkan walaupun kadangkala ia merimaskan kamu. Tapi disebalik sikapnya itu, ia menunjukkan bahawa dia teramat mengambil berat terhadap diri kamu. Cuma awas, dia tue kuat cemburu. Jadi jangan gatal-gatal nak menjeling gadis/jejaka di meja sebelah walaupun sekadar untuk cuci mata. Nahas kamu nanti!♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Honey Syazie ! Like Kalau Suka ! ♥

2 comments:

::CIK LYNN:: said...

hehe...btol...thanks for sharing...=)

Honey Syazie said...

@::CIK LYNN::
same2..^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ 2014-2015.All Right Reserved by Honey Azie