Seandainya Kita Sehati Sejiwa: Tanda-Tanda Cinta Berakhir
Blogger Backgrounds

♥Follow Honey Azie♥

Tanda-Tanda Cinta Berakhir


Dalam hubungan sesebuah cinta pasti ada pasang surutnya. Namun sekiranya anda berasakan hubungan sudah ‘KRITIKAL, cuba lihat tanda-tandanya, supaya anda tahu apakah hubungan itu masih mampu diteruskan ataupun tidak.

1. Bila nombor telefon rumah atau handphone si Dia berubah. Sudahlah begitu, kamu tidak diberitahu sama sekali. Di nombor lama, kamu cuma mendengar voice mail yang mengatakan bahawa nombornya sudah berubah.

2. Dia tidak lagi mencari kamu. Kalau dulu setiapkali ada waktu terluang, ia selalu mencari-cari waktu berduaan dengan kamu, sekarang si dia lebih suka menghabiskan waktu terluangnya dengan orang lain atau teman-temannya.

3. Dia pindah rumah … tanpa memberitahu kamu. Alasannya, ‘lupa’. Hmmm, ini kamu harus tanya, “Lupa atau buat lupa ?” Ini tanda yang cukup berat, bererti si dia tak mahu berurusan lagi dengan kamu.

4. Bersikap Tidak Peduli Lagi. Tiba-tiba saja si dia tak peduli lagi, kalau kamu merajuk serta tak menaruh perhatian terhadap apa yang kamu (tidak) sukai, dan apa pun yang kamu lakukan. Pendeknya, kalau kamu mahu berontak pun, dia tetap tak peduli.

5. Foto kamu hilang. Foto kamu yang selalunya berada didompet, di meja belajar/kerja, atau dikamarnya sudah tiada lagi Ah, kalau begini, foto kamu tidak bererti apa-apa lagi, selain nostalgia di dalam laci atau di kotak kasut.

6. Dia lebih senang keluar bersama teman-temannya. Ciri-ciri ini sudah sangat jelas , mana ada kekasih yang lebih suka menghabiskan waktu dengan teman-temannya sendiri berbanding dengan buah hatinya? Sedarlah, kamu bukan lagi Nombor Satu dalam hidupnya.

7. Dia ‘lupa’ hari jadi kamu. Dia tidak lagi ambil berat tentang hari-hari istimewamu. Malah hari jadi kamu yang dulunya disambut dengan penuh istimewa tidak lagi dia ingat. Itu tandanya dia sudah jemu atau bosan dengan kamu.

8. Dia banyak mendiamkan diri. Si Dia yang periang dan lucu tiba-tiba menjadi pendiam dan membosankan ketika bersama kamu. Malah dia lebih suka menyendiri dan jarang berkomunikasi dengan kamu walau melalui telefon. Kamu yang penat menelefon dia tetapi dia tidak pernah mahu menelefon kamu lagi.

9. Dia sudah punya kekasih baru. Mahu ditunggu apa lagi? Adakah kamu mahu dimadu? Lupakan saja dia dan carilah orang lain yang lebih menghargai kamu dan mencintai kamu.

10. Dia berterus-terang mengatakan segalanya sudah berakhir. Kalau hubungan ini secara jelas disebut SUDAH BERAKHIR oleh kekasih kamu, ertinya memang sudah berakhir. Si Dia terang-terangan menunjukkan minatnya terhadap kamu sudah tidak bererti apa-apa. Lebih baik BERUNDUR dari terus merayu agar hubungan itu diteruskan.

11. Si dia selalu berkasar jika bercakap dengan anda - percakapan yng selalu menyebabkan pergaduhan atau percakapan yng menyindir peribadi kita sedangkan sebelum nie percakapanya bagai lembut gigi dari lidah....♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Honey Syazie ! Like Kalau Suka ! ♥

6 comments:

Cik Lyeen said...

sedih..T_T ada yg betul antaranya tukar no hp...uwaaa....T_T

Honey Syazie said...

taw takpe..kalo dh lame kapel cmtu laa...mula laa tmbul ase bosan dn sbgainyer

Ninie Niesa97 said...

nice posting ! thnks for sharing :)

Honey Syazie said...

@Ninie Niesa97
welcome dear..jenguk2 ler entry yg laen pula yer..

CikMai said...

sedihnya kalau jadi mcm nie...

Honey Syazie said...

@CikMai
iye..tapi harus byk2 sabar..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ 2014-2015.All Right Reserved by Honey Azie